Burokėlių gėrybės žmonėms visada kėlė daugybę skirtingų emocijų. Tiesa ta, kad burokėliai nėra tokia vienareikšmė daržovė, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Anksčiau burokėliai buvo garbinami daugelyje šalių, nes jais buvo gydoma daugybė ligų.
Tačiau Mesopotamijoje viename iš populiarių viešnamių burokėliai buvo ypatinga daržovė.
XVIII a. po Kr. burokėliais buvo dažomos lūpos ir skruostai
.
Dabar burokėliai yra naudinga daržovė salotoms gaminti.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Virtas burokėlis – 350 g;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- Sūris – 100 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Virtus nuluptus burokėlius, virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į salotas įspauskite česnako skiltelę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Salotas apliekite majonezu ir dar kartą gerai išmaišykite
.

Pageidautina patiekalui naudoti naminį majonezą.

Majonezą taip pat galite pakeisti grietine, įdėti raudonojo svogūno.

Salotas galima patiekti mažame kulinariniame žiede. Rekomenduojama patiekti su žalumynais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

