Dauguma žmonių šventėms gamina klasikines salotas. Taip yra dėl to, kad tradicinės salotos yra daug geriau pažįstamos nei kokios nors naujos. Tačiau ilgainiui galima pavargti nuo klasikinių Olivjė ir silkės po šuba.
Beje, eksperimentuoti su patiekalais geriau prieš šventes. Jei salotos ar kitas patiekalas nepavyks, tai nebus stiprus nusivylimas šeimininkams ir svečiams.
Salotose, kurias naudoja kulinarai, yra laiminčių derinių
.
Papasakosime, kaip šventei paruošti vieną iš laiminčių salotų – „Caprice”.
Salotų „Caprice” ingredientai:
- virtas kiaušinis – vnt;
- raudonasis svogūnas – vnt;
- sūris – 70 g;
- žaliųjų žirnelių – 60 g;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Caprice” paruošimas:
Virtas nuluptas kiaušinis supjaustytas mažais kubeliais, raudonasis svogūnas supjaustytas plunksnelėmis. Sūrį sutarkuoti stambia tarka, sudėti į salotinę su kiaušiniais ir svogūnais.

Į salotas suberkite žaliuosius žirnelius, pasūdykite ir užtepkite majonezo. Kruopščiai išmaišykite visus komponentus.

Į šias salotas taip pat galite įdėti marinuotų agurkų.

Prieš patiekdami nepamirškite salotų papuošti smulkintais žalumynais – krapais, petražolėmis arba kalendromis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

