Burokėlių salotos jau kelerius metus yra viena iš tendencijų. Daugelis žmonių iš naujo atrado šią naudingą daržovę. Faktas tas, kad burokėliai ne tik stiprina imunitetą, bet ir padeda susidoroti su organizme esančiomis toksinėmis medžiagomis. Dėl dažno burokėlių vartojimo galite pamiršti apie daugelį odos problemų.
Sėdint ant burokėlių dietos nebūtina valgyti vien tik vingiorykštę. Yra daugybė kitų salotų iš šios daržovės receptų. Silkė po kailiu nesiskaito, nes joje gausu organizmui kenksmingų sudedamųjų dalių.
Paruoškime paprastas ir greitas burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus;
- Druska – žiupsnelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Majonezas.
Burokėlių salotų paruošimas:
¼ burokėlių masės atidedama į atskirą dubenį
. Svogūnas supjaustomas pusžiedžiais, keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus apkepinamas iki auksinės spalvos.
Kietai virti kiaušiniai išverdami, nulupami ir supjaustomi nedideliais kubeliais
. Apkeptas svogūnas sumaišomas su burokėliais, sudedami kiaušiniai. Į salotas įtrinkite smulkia trintuve sutarkuotą česnaką, įberkite druskos, pipirų ir užpilkite majonezu, išmaišykite.
Ant salotų viršaus tolygiai išdėliokite burokėlius ir atsargiai aptepkite plonu majonezo sluoksniu
.

Salotas galite papuošti žalumynais.

Parduotuvėje pirktą majonezą rekomenduojama pakeisti naminiu, taip salotos bus sveikesnės.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

