Ledai – tai desertas, kurį paprastai sudaro pieno pagrindas (grietinėlė, pienas arba jų derinys), cukrus ir įvairūs priedai. Priedai gali būti vaisiai, uogos, riešutai, šokoladas, karamelė ir kiti ingredientai.
Yra daugybė ledų rūšių: plombyras, eskimo, šerbetas, vaisiniai ledai ir daugelis kitų. Kiekvienai rūšiai būdingos savitos savybės ir skonio profiliai.
Ledai gali būti gaminami pramoniniu būdu arba namuose.
Papasakosime, kaip pasigaminti ledus patiems.
ingredientai: 1
.
Ledai:
- šviežios grietinėlės 35 % – 400 ml;
- citrina – 2 vnt;
- kondensuotas pienas – 170 g.
Ledų paruošimas:
Svarbu neliesti baltojo sluoksnio. Tada išspauskite iš citrinų sultis
. Į žievelę sudėkite kondensuotą pieną, supilkite citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Grietinėlę plakite mikseriu, kol susidarys minkštas kremas
. Į grietinėlę supilkite kondensuoto pieno ir citrinų mišinį. Suplakite komponentus iki stovinčių viršūnių ir perkelkite į atskirą
indą. 5-6 valandoms įdėkite indą į šaldiklį.
Rezultatas – gauname citrininius ledus. Šio recepto pliusas tas, kad ledai paruošiami gana greitai ir iš nedaugelio ingredientų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

