Kotletai laikomi labai paplitusiu patiekalu Europoje ir Amerikoje. Kiekvienoje šalyje žodis „kotletas” reiškia kažką tradicinio. Pavyzdžiui, prancūzams kotletas – tai šonkauliukai su kaulu, kepti ant grotelių. Vokietijoje kotletu laikomas kepsnys, kuris taip pat kepamas ant grotelių.
Amerikietiški kotletai skiriasi nuo rusiškų kotletų, tačiau yra panašesni nei europietiški. Tikriausiai kultūros ir maisto gaminimo įtaka padarė didelę įtaką JAV
Papasakosime, kaip pasigaminti naminius kotletus.
Kotletų ingredientai:
- Įdaras – 500 g;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Sūris – 100 g;
- Duonos trupiniai.
Kotletų paruošimas:
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltą
mėsą. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir taip pat sudėkite į maltą mėsą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Iš maltos mėsos padarykite tortilijas, sudėkite į jas sūrį ir užspauskite.

Dubenyje išplakite likusius kiaušinius. Apvoliokite kotletus miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose
. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletus iš abiejų pusių po 4 minutes.

Iškepusius kotletus galite padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.


Rekomenduojama kotletus patiekti su bulvių koše.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

