Mitybos specialistai ir kiti gydytojai teigia, kad pyragai yra nesveikas maistas, galintis sukelti daugybę ligų. Tačiau ar tikrai pyragai ir kita duona yra kenksmingi
? Kiekvienas produktas turi ir naudos, ir žalos. Todėl negalima kategoriškai teigti, kad pyragai yra išimtinai kenksmingi. Tešloje po kepimo lieka B grupės vitaminų, taip pat ląstelienos. Pastarasis komponentas pyraguose atsiranda dėl kvietinių miltų
. Taip pat skirtinguose pyraguose viskas priklauso nuo įdaro. Jei įdaras yra bulvių, kopūstų, obuolių, varškės, tuomet jame bus daug vitaminų.
Iškepkime kartu paprastą varškės pyragą
.
Varškės pyrago tešlos sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 100 g;
- Kefyras – 100 ml;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Vanilinis cukrus – 5 g;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 4 šaukštai.
Varškės pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol kruopos ištirps. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ir augalinį aliejų, nuolat maišykite
. Į masę persijokite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
24 cm skersmens formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją tešlą ir išlyginkite.

Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą.

Visus įdarui skirtus ingredientus suplakite panardinamuoju maišytuvu ir šaukštu paskirstykite ant tešlos paviršiaus.

Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Gausite lengvą varškės pyragą. Jei norite, galite jį pabarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

