Krabų lazdelės dabar kelia daug ginčų tarp virėjų. Reikalas tas, kad vis dar neaišku, ar krabų lazdelės yra kenksmingos, ar naudingos. Viena vertus, lazdelėse yra dažiklių ir tirštiklių, kita vertus, jose yra daug žuvų taukų ir mėsos
. Atsakymas glūdi pačiose lazdelėse, t. y. jų sudėtyje. Prieš pirkdami visada pirmiausia turėtumėte pasidomėti, kokie komponentai yra lazdelėse. Jei tai yra žuvų mėsa ir riebalai, vadinasi, lazdelės yra kokybiškos. Bet kokie kiti komponentai, esantys pirmoje sudėties vietoje, turėtų kelti nerimą, nes lazdelės akivaizdžiai turi daug priemaišų.
Paruoškime krabų pyragėlį
.
Krabų pyrago ingredientai:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- pomidorų – 2 vnt;
- sūris – 100 g.
Krabų pyrago paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite plonomis juostelėmis, galite tai padaryti šakute.
Lazdeles sumaišykite su kiaušiniais, druska ir juodaisiais pipirais.
Paskirstykite mišinį ant keptuvės, išlyginkite ją. Kepkite plokštainį iš abiejų pusių, kol paruduos.
Pomidorų puseles supjaustykite į lėkštes. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Ant duonos plokštainio sudėkite pomidorų puseles, o ant jų – sūrį.
Uždenkite plokštainį dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Gausite neįprastą krabų lazdelių pyragą.
Pusryčių variantas kiekvienai dienai.