Sraigės yra skanus sluoksniuotos tešlos kepinys, kuris tinka prie daugelio kitų patiekalų. Sraigės būna įvairių formų – saldžios, su špinatais, mėsos, sūrio ir kitos. Tačiau viena skaniausių sraigių laikoma klasikinė
sraigė
be jokio įdaro, kuri
pradėta gaminti XIX amžiuje
.
Šio recepto turėjo būti ir anksčiau, tačiau sraigių pikas buvo prieš du šimtmečius,
nes tuomet kvietiniai miltai tapo pigesni
.
Kiekvienas virėjas laikė savo pareiga eksperimentuoti su tešla. Todėl dabar turime daugybę įvairių rūšių bandelių, sraigių ir sausainių
. Papasakosime, kaip iškepti klasikinę bandelių sraigę.
Keksiukų sraigių ingredientai:
- Šiltas vanduo – 200 ml;
- druskos – šaukštelis;
- acto – valgomasis šaukštas;
- miltai – 350 g.
Keksiukų sraigės paruošimas:
Į šiltą vandenį suberkite druską, supilkite actą ir persijotus miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Palikite tešlą 15 minučių po rankšluosčiu
. Padėkite tešlą ant stalo ir padalykite į dvi lygias dalis. Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į didelį ploną paplotėlį ir patepkite ištirpintu sviestu
. Padalykite tešlą į plonas juosteles, sulenkite juosteles išilgai
.

Gautą storą ryšulėlį sulenkite į sraigę.

Tuos pačius veiksmus pakartokite su antruoju tešlos sluoksniu
. Kiekvieną sraigę šiek tiek išminkykite ir dėkite į sausą keptuvę.
Kepkite sraiges iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Tai paprastos sraigės.

Šis receptas yra kuo paprastesnis ir kuo mažiau biudžetinis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

