Nėra tikslios informacijos, kada tiksliai atsirado lenkiškos žuvys. Galima sakyti, kad šis patiekalas – tai virta žuvis sviesto ir virtų kiaušinių padaže.
Lenkų žuvis gali būti gaminama iš įvairių rūšių žuvų, tačiau dažniausiai naudojama menkė, plekšnė arba lydeka. Patiekalas patiekiamas su bulvių koše arba virtomis bulvėmis. Tai paprastas, bet skanus patiekalas, kuris gali būti ir kasdienis, ir šventinis
. Dažnai žuvis lenkiškai ruošiama įvairiose įstaigose, kuriose pristatoma europietiška virtuvė. Papasakosime, kaip patiems troškinti žuvį lenkiškai.
Ingredientai: 1:
- Poliako filė – 3 vnt;
- juodųjų pipirų – 3 žiupsneliai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- svogūnas – vnt;
- sviestas – 50 g;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinėlė – 150 ml;
- petražolių – ryšulėlis.
Žuvies gaminimas lenkiškai:
Įtrinkite prieskonius ir druską į ląstelieną.

Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, 3-4 min. pakepinkite keptuvėje ištirpintame svieste
. Kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į svogūnus, pasūdykite ir išmaišykite. Porą minučių pakepinkite svogūnus ir kiaušinius, supilkite grietinėlę.

Kiaušinius ir svogūnus paprieskoniuokite, kepkite dar 2-3 minutes, tada sudėkite žuvį į padažą.

Žuvį troškinkite po dangčiu 7-8 minutes, tada apverskite į kitą pusę ir troškinkite taip pat.

Smulkiai sukapokite petražoles, pabarstykite jomis žuvį ir patiekite. Tokia menkė tinka su bulvėmis ir makaronais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

