Jautiena – tai galvijų mėsa, kurioje yra baltymų, geležies ir kitų maistinių medžiagų. Jautiena gali teigiamai veikti žmogaus sveikatą – ji gali pagerinti raumenų ir nervų sistemos veiklą, sustiprinti imunitetą, pagerinti medžiagų apykaitą ir padėti atkurti audinius bei ląsteles.
Tačiau svarbu nepamiršti, kad jautienoje yra daug baltymų ir riebalų, todėl ją reikėtų vartoti saikingai.
Be sočių karštų patiekalų, jautiena tinka įvairioms salotoms
.
Papasakosime, kaip paruošti vieną iš paprastų salotų su jautiena.
Salotų ingredientai:
- Virtos jautienos – 400 g;
- kietasis sūris – 200 g;
- virti kiaušiniai – 6 vnt;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- majonezas – 300 g;
- svogūnas – 1 vnt.
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- 9 % acto – 1 šaukštelis;
- virinto vandens – 100 ml.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, sumaišykite su druska, cukrumi, actu, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite marinuotis. Tuo pat metu supjaustykite nedideliais kubeliais virtą jautieną, sutarkuokite kiaušinius stambia
tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį smulkia tarka. Į plokščią lėkštę dėkite pusės jautienos sluoksnį, tada ½ marinuotų svogūnų, aptepkite majonezu.
Ant svogūnų sluoksnio dėkite kiaušinių sluoksnį, taip pat pusę viso kiekio, aptepkite majonezo tinkleliu
.
Ant kiaušinių sluoksnio uždėkite pusę tarkuoto sūrio, taip pat ištepkite majonezu.
Sluoksnius pakartokite ta pačia tvarka. Paskutinio sūrio sluoksnio viršus gausiai ištepamas majonezu. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus ir apibarstykite jais salotų viršų.

Belieka salotas valandai pamerkti į šaldytuvą.

Gausite skanių ir sočių salotų su jautiena.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

