Salotos „Vyrų ašaros” – populiarus rusų ir posovietinės virtuvės patiekalas, dažnai patiekiamas per šventes ir šeimos šventes. Jam būdingas originalus ingredientų derinys, sodrus skonis ir labai apetitiška išvaizda. Salotos savo pavadinimą gavo dėl „vyriškų” sudedamųjų dalių ir ryškaus, „stipraus” skonio
. Salotų pavadinimas „Vyrų ašaros” daugeliui gali sukelti šypseną. Taip yra dėl to, kad patiekalą sudaro gana „vyriški” ingredientai, pavyzdžiui, mėsa ir daržovės, o kai kuriuose variantuose gali būti aštrių prieskonių.
Salotos tapo populiarios dėl gebėjimo greitai numalšinti alkį, todėl puikiai tinka susitikimams su draugais ir šventėms.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnas – 1 valgomasis šaukštelis;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- actas 9% – 3 šaukštai;
- Šampinjonai – 300 g;
- Virtos kiaulienos – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Lydytas sūris – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis.
Salotų „Vyrų ašaros” paruošimas:
Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūną, sumaišykite su šaukštu druskos, cukraus, acto, užpilkite vandeniu, palikite marinuotis 15 min. Tuo metu pievagrybius supjaustykite plokštelėmis, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje su druska ir pipirais
. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir išdėliokite pirmuoju sluoksniu, aptepkite majonezu
.
Ant mėsos sluoksnio dėkite pakepintus grybus, aptepkite juos majonezu
. Ant grybų sluoksnio dėkite marinuotus svogūnus, prieš tai atsikratę skysčio. Sutarkuokite smulkiai virtus kiaušinius ir sudėkite juos ant svogūnų sluoksnio
. Ant kiaušinių sluoksnio užtepkite majonezo, sudėkite korėjietiškas morkas. Ant morkų sluoksnio užtepkite majonezo, uždėkite tarkuoto sūrio.
Sūrio sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu. Salotas papuoškite petražolėmis ir patiekite.