Daugeliui kulinarų suflė asocijuojasi su prancūzų virtuve. Ši asociacija teisinga, nes šis patiekalas šioje šalyje visada buvo plačiai paplitęs. Pavyzdžiui, Liudvikas XVI pusryčiams mėgo valgyti suflė
. Karaliaus valgį sudarė tai, kad virėjas pateikdavo bešamelio padažą be jokių priedų. Pirmasis suflė nebuvo saldus, nes bešamelis nelaikomas desertu. Karalius, remdamasis savo pasirinktu pusryčių patiekalu, norėjo ko nors lengvo ir švelnaus, tačiau sotaus
. Dabar suflė ruošimas pasikeitė. Patiekalas išlaikė savo lengvumą ir lengvumą, tačiau tapo saldus. Papasakosime, kaip paruošti varškės suflė.
Varškės suflė ingredientai:
- varškės sūris – 500 g;
- bulvių krakmolo – 2 valg;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 3 valg;
- cukraus – 3 valgomieji šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Varškės suflė paruošimas:
Sumaišykite varškę su cukrumi. Į mišinį supilkite druską ir vaniliną, sudėkite grietinę ir krakmolą
. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, trynius supilkite į varškę. Visus ingredientus suplakite panardinamuoju maišytuvu
. Baltymus išplakite mikseriu iki purios baltos masės. Baltymus atsargiai sudėkite į varškės
masę
, išmaišykite
. Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite į jį varškės masę.

Tolygiai paskirstykite masę po formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Rezultatas – purus ir minkštas suflė. Jei norite saldesnio suflė, į varškę įberkite daugiau cukraus.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

