Europinė jūrų lydekos yra nuostabi žuvis, nes ji yra gana pigi, o kartu skani ir sveika. Jūrų lydekos dar vadinamos merluza, tai balta žuvis
, kuri laikoma mažai kaloringa žuvimi, t. y. galima sakyti, kad ši žuvis yra dietinė. Žinoma, kepant jūros lydeką, kalorijų skaičius padidėja maždaug 40-50 g.
Jūrinės lydekos nauda yra ne tik mažas kalorijų skaičius, bet ir daugybė vitaminų bei mineralinių medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje yra daug omega-3 rūgščių ir vitaminų A, BB E ir C.
Troškinkime jūros lydeką kartu, pasigaminkime sultingą ir aromatingą žuvį vakarienei.
Troškintos jūros lydekos ingredientai:
- Ingredientai: jūros lydekos – 1 kg;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Juodieji pipirai – 10 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- Žuvies sultinys – 200 ml;
- grietinė – 150 g;
- Cukrus – žiupsnelis.
Troškintos jūros lydekos gaminimas:
Išvalytą jūros lydeką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Žuvį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, įdėkite lauro lapų
. Žuvį užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų. Užvirus virkite 15 minučių po dangčiu
. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas supjaustykite plonais strypeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, supilkite miltus, išmaišykite.
Sudėkite žuvį į dubenį
.

Sultinį perkoškite ir supilkite į svogūnus ir morkas, įpilkite grietinės ir išmaišykite.

Kol padažas troškinasi, iš atvėsusios žuvies išimkite kaulus. Sudėkite žuvies gabaliukus į padažą ir troškinkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Prie šios jūros lydekos tinka ryžių, bulvių ar net perlinės košės garnyras.

Ši žuvis taps mėgstamiausia ant jūsų stalo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

