Sumuštinis yra paprasčiausias pusryčių maistas, kokį tik galite sugalvoti. Ne visi sumuštinius vertina gerai, yra akivaizdžių tokio maisto priešininkų. Faktas tas, kad sumuštiniai nėra tikrai sveikas maistas. Dideliais kiekiais sumuštiniai gali sukelti virškinamojo trakto ir virškinimo problemų. Be to, sumuštiniai sukelia celiulitą
. Kartu yra sveikų sumuštinių su avokadu, sūriu ant grūdų skrebučio. Tačiau tokį sumuštinį valgyti sunku. Todėl daugelis žmonių mieliau renkasi įprastą sumuštinį
. Paruoškime karštus sumuštinius pusryčiams.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bagetė;
- kumpio – 200 g;
- konservuotų ananasų – 200 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas – 3 šaukštai;
- mocarelos sūris – 150 g.
Paruošimas:
Supjaustykite kumpį ir ananasus mažais kubeliais, sumaišykite. Į majonezą įspauskite česnaką. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka
. Supjaustykite bagetę, kiekvieną gabalėlį aptepkite majonezu ir česnaku. Sudėkite riekeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Viršų apibarstykite ananasų ir kumpio mišiniu.

Apibarstykite sumuštinių viršų sūriu, siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10 minučių.

Sumuštinius galite papuošti bet kokiais žalumynais. Karšti sumuštiniai yra neįprasto skonio.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

