Pyragėliai buvo dažni svečiai mokyklų valgyklose ir vaikų darželiuose. Jie buvo kepami visur, kad vaikai galėtų sveikai ir skaniai užkandžiauti. Šiandien valgyklose rasti koržikų gana sunku, nes jie beveik visur nebekepami
. Tačiau nereikėtų pamiršti šio nuostabaus deserto. Koruzius galite pasigaminti patys. Kepimo receptas yra paprastas, todėl su juo susidoros net pradedantis virėjas. Svarbiausia suprasti, kokias plutas norite gauti galiausiai. Yra klasikinių apvalių, kreminio skonio, yra ovalių su vaisiais, sultenėmis ir cukruotais vaisiais, yra Baturinskio pyragaičių. Iškepkime paprasčiausius pieniškus pyragėlius.
Pieniškų pyragaičių ingredientai:
- Miltai – 450 g;
- Pienas – 80 ml;
- Cukrus – 170 g;
- Sviestas – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- Druska – žiupsnelis;
- uogienė – 100 g;
- Kokoso drožlės – 100 g;
- Šokoladas – 30 g.
Pieniškų pyragaičių paruošimas:
Į karštą pieną supilkite cukrų, vanilę ir druską, maišykite, kol kruopos ištirps. Į pieną supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir toliau maišykite
. Į masę dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
.
Tešlą iškočiokite į 8 mm storio apskritimus, formele išpjaukite apskritimus ir
sudėkite juos ant kepimo pergamentu išklotos skardos
.

Apskritimuose stikline išpjaukite skylutes. Kiekvieną pyragėlį aptepkite uogiene ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Pyragėlius apipilkite konditeriniame maišelyje ištirpintu šokoladu.

Taip gausite aromatingus saldžius pyragaičius.
Šiuos keksiukus galite gaminti be drožlių ir uogienės, jie vis tiek bus skanūs.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

