Pyragai – tai miltiniai gaminiai su įdarais, kurie gali būti saldūs arba nesaldūs. Pyragai gali būti įvairių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, šaltinis
. Tačiau pyragų nauda priklauso nuo jų sudėties ir paruošimo būdo. Pavyzdžiui, pyragaičiai su daržovių įdaru yra vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, o pyragaičiai su mėsos įdaru – baltymų šaltinis
. Svarbu nepamiršti, kad pyragaičiai yra kaloringi patiekalai, kuriuos reikėtų vartoti saikingai.
Papasakosime, kaip kepti tinginių pyragaičius keptuvėje
.
Tinginių pyragaičių ingredientai:
- Kefyras – 300 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Alyvuogių aliejus – 20 ml;
- Miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Virtas kiaušinis – 3 vnt;
- Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įberkite druskos ir cukraus, įmuškite kiaušinį ir supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą
. Į mišinį sutarkuokite smulkia tarka virtus nuluptus kiaušinius. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, supilkite jį į tešlą ir sumaišykite visus ingredientus.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į jį suberkite nedideles tešlos porcijas.

Kepkite paplotėlius po 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies po dangčiu.

Gausite auksinius, sūrius tingių tinginių paplotėlius. Jiems paruošti reikia mažiausiai ingredientų ir laiko.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

