Flotsky stiliaus makaronai – tai patiekalas, kurį sudaro virti makaronai, apkepti su troškinta ar kita malta mėsa. Jį galima ruošti įvairiais būdais, receptams naudojami visų rūšių makaronai ir mėsa
. Šis patiekalas gali būti paprastas ir sotus užkandis, kuris tinka aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms. Fleitinio stiliaus makaronai išpopuliarėjo per Didįjį Tėvynės karą. Tuomet laivuose ir povandeniniuose laivuose nebuvo galimybės gaminti sudėtingų patiekalų, todėl jūreiviai iš turimų ingredientų sugalvojo paprastą ir sotų receptą. Šiandien flotskio makaronai išlieka aktuali vakarienė
. Papasakosime, kaip paruošti flotskio makaronus namuose.
Ingredientai: 1:
- Sviestas – 50 g;
- svogūnai – 130 g;
- morkos – 130 g;
- maltos mėsos – 500 g;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- makaronai – 400 g;
- vandens – 750 ml.
Paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, 3-4 min. pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir panašiai pakepinkite. Į
pakepintas morkas ir svogūnus
sudėkite maltą
mėsą, kartu kepkite 5 min., išmaišykite. Mėsos faršą pasūdykite ir pabarstykite pipirais
. Į maltą mėsą sudėkite makaronus, išmaišykite ir supilkite vandenį. Makaronus su faršu troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, taip virkite, kol makaronai išvirs.

Taip gaunami gardūs sotūs flotiniai makaronai. Į kepimo metu kepamus miltus daugelis žmonių taip pat mėgsta dėti pomidorų pastos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

