Kai neturiu mėsos, ją gaminu taip. Kefyro plokštainis: paprastas ir lengvas pusryčių receptas

Plokščia duona yra vienas seniausių maisto produktų žemėje. Jie minimi Biblijoje, Homero „Iliadoje”, „Odisėjoje” ir kituose kūriniuose. Duoną

kepė įvairios tautos – nuo indėnų iki beduinų. Jie galėjo būti švieži ir bandelės, buvo kepami ant ugnies, pelenuose, tandūre, krosnyje. Plokštainiai buvo valgomi su pirmaisiais ir antraisiais patiekalais, vietoj duonos, kaip savarankiškas patiekalas su medumi, uogomis, sūriu.

Plokštainių forma ir dydis taip pat buvo skirtingi: apvalūs, kvadratiniai, ovalūs, dideli, maži. Kai kuriose šalyse iki šiol gyvuoja tradicija suteikti plokštainiams tam tikrą formą, kuri turi simbolinę reikšmę.

Papasakosime, kaip kepti plokštainį ant kefyro

.

Ingredientai: kefyras, kefyro kefyras, kefyro kefyras, kefyro kefyras:

  • Kefyras – 250 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 2 valg;
  • Miltai – 350 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Sūris – 200 g.

Kefyro pyragaičių paruošimas:

Į dubenį su kefyru suberkite druską, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į kefyrą suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą

. Tešlą greitai išminkykite rankomis ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į 8 vienodus rutuliukus.

Когда нет мяса готовлю так. Кефирная лепёшка: простой и лёгкий рецепт на завтрак

Tešlą iškočiokite į 20 cm plokščius paplotėlius

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiekvieną plokštainį aptepkite sūriu.

Когда нет мяса готовлю так. Кефирная лепёшка: простой и лёгкий рецепт на завтрак

A

nt sūrio apskritimo uždėkite antrą plokštainį, kraštus užspauskite šakute.

Plokštainio viduryje

padarykite duobutę

.

Когда нет мяса готовлю так. Кефирная лепёшка: простой и лёгкий рецепт на завтрак

D

ėkite plokštainį į keptuvę į įkaitintame augaliniame aliejuje, kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Gausite gardų kvapnų kefyro plokštainį

.

Когда нет мяса готовлю так. Кефирная лепёшка: простой и лёгкий рецепт на завтрак

Plokštainiams galite pasirinkti kitą įdarą pagal savo skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *