Vištienos krūtinėlės kebabas: traškus, su kreminiu padažu. Skani vakarienė didelei grupei

Kebabų istorija siekia daug tūkstančių metų. Šis patiekalas turi senas šaknis ir yra susijęs su daugelio tautų kultūra.

Šašlykas – tai ant ugnies kepta mėsa. Jį pradėjo gaminti klajoklių tautos, kurios mėsai kepti naudojo iešmus. Vėliau šašlykas tapo populiariu patiekalu įvairiose šalyse ir kultūrose

. Jis buvo aktualus kazokams, kurie mėsą kepdavo žygių metu. Šiandien šašlykas gaminamas tiesiog visur. Jį galima paruošti iš įvairių rūšių mėsos, taip pat naudojant įvairius marinatus ir prieskonius

. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti vištienos šašlyką.

Ingredientai: 1:

  • Vištienos krūtinėlės – 2 vnt;
  • druskos – valgomasis šaukštas;
  • juodųjų pipirų – valgomasis šaukštas;
  • paprikos – šaukštelis;
  • džiovintų petražolių – šaukštelis;
  • česnako miltelių – šaukštelis;
  • alyvuogių aliejaus – 100 ml;
  • lydyto sviesto – 2 valgomieji šaukštai;

Česnakinio padažo ingredientai:

  • petražolės – 1 valgomasis šaukštas.
  • česnako – 2 skiltelės;
  • tirpinto sviesto – 2 valg.

Vištienos kebabo paruošimas:

Į medinius iešmelius pripilkite vandens ir palaikykite pusvalandį. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais, paprika, džiovintomis petražolėmis ir česnako milteliais

. Prie prieskonių ir vištienos supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis. Per tą laiką padažui kuo smulkiau supjaustykite petražoles

. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka į petražoles, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Kiekvieną vištienos gabalėlį suverkite ant iešmo.

Шашлык из куриной грудки: хрустящий, со сливочным соусом. Вкусный ужин на большую компанию

Kebabą dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių, tada apverskite į kitą pusę ir kepkite toje pačioje temperatūroje 5 minutes.

Шашлык из куриной грудки: хрустящий, со сливочным соусом. Вкусный ужин на большую компанию

Iškepusį kebabą aptepkite padažu. Pasirodo, tai puikus vištienos patiekalas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *